Octavio Rettig a náš film na festivalu Evolution

Pátek – 23.03.2018 – 17:15 – Sál 4

Bufo Alvarius – The Underground Secret

dokumentární film s následnou besedou s Dr. Octavio Rettigem

Strhující audiovizuální dobrodružství a radikální svědectví o nejsilnějším známém přírodním psychedeliku, které produkuje žába Bufo Alvarius ze sonorské pouště.
Bufo Alvarius – The Underground Secret je fascinující výpovědí skupiny psychonautů, která se za zkušeností s ropuchou coloradskou vydala do Jižní Ameriky. Kromě nich sdílí ve filmu osobní příběh s Bufo Alvarius zakladatel transpersonální psychologie Stanislav Grof spolu s lékařem a novodobým šamanem Octavio Rettigem, díky němuž mohlo ceremoniální kontakt s žabím tryptaminem 5-MeO-DMT prožít tisíce dobrovolníků po celém světě. Mnohým tato cesta daleko za hranice běžného vnímání změnila život.

Po projekci bude následovat diskuze.

Sobota – 24.03.2018 – 14:20 – Hlavní sál

Toad medicine today – přednáška Octavia Rettiga

Mexický neošaman a lékař Dr. Octavio Rettig a žába Bufo Alvarius, produkující nejsilnější známé přírodní psychedelikum na světě, se znají už dvanáct let. Nejdříve ropucha ze sonorské pouště pomohla v boji s drogovou závislostí jemu samotnému, poté pod jeho vedením řadě dalších stejně postižených pacientů a dnes je její jed stále populárnějším nástrojem k cestám za hranice vědomí lidí po celém světě. Účastníci často hodnotí svůj prožitek jako jednu z nejsilnějších spirituálních zkušeností vůbec. Odehrává za smyslovým vjemy a dalo by se říci, že míří přímo ke stavu, který Tibetská kniha mrtvých nazývá Dharmakaya, primární čisté světlo. Lidská identita a individuální já jsou během sekund zcela demontovány a vědomí se ztotožní s Univerzálním vědomím za časem a prostorem.

Více informací a kompletní program festivalu zde: www.festivalevolution.cz